איך המוזיקה שלך משפיעה על האימון? המדריך המלא למוזיקה בהתאמה אישית
מאת: ד"ר (Ph.D) איתי זיו, איתי גולדפרב, מאור גבאי
המוזיקה היא חלק בלתי נפרד מחיי היומיום שלנו, במיוחד כשמדובר בפעילות גופנית. מחקרים רבים עולה, שלמוזיקה יש השפעה משמעותית על הפרמטרים השונים של האימון, כגון סוג האימון, התמדה, ואפילו על תחושת ההנאה מהאימון. המוזיקה יכולה להפוך אימון פשוט למלא אנרגיה, לעזור לנו לדחוף את עצמנו עד הקצה, ולהשיג את המטרות שלנו בצורה יעילה יותר. להלן מספר דוגמאות לכך:
הביטים והסוגים השונים של המוזיקה
הביטים* (ראו מטה הסבר) של המוזיקה משחקים תפקיד מרכזי באימון גופני. קצב מהיר יותר, בדרך כלל מעל 120 ביט לדקה, יכול לשפר את הביצועים באימונים אירוביים כמו ריצה, ספינינג או קיקבוקסינג. המוזיקה המהירה מעוררת את מערכת העצבים המרכזית, מגבירה את קצב הלב ומשפרת את התיאום בין התנועה למוזיקה. לעומת זאת, באימוני כוח כמו משקולות או תרגילי התנגדות, מומלץ לבחור במוזיקה עם קצב איטי יותר, שמאפשרת ריכוז ועוזרת להתרכז בצורה הטכנית הנכונה של התרגילים.
ביטים במוזיקה הם היחידות הבסיסיות שמרכיבות את הקצב, אשר נותנות למוזיקה את התחושה המידית של זמן. כל ביט מייצג פעימה אחת, ורצף של ביטים יוצר את הקצב שמגדיר את המוזיקה. הביטים משמשים כאבני הבניין של המקצב, והם אלו שמכתיבים את התחושה של קצב והתקדמות בשיר.
חשיבות הביטים בתחום האימונים:
- קצב ותזמון: קצב הביטים במוזיקה מסייע למתאמנים לשמור על קצב אחיד ומדויק במהלך האימון. לדוגמה, אימונים כמו ריצה, רכיבה על אופניים, או אימוני HIIT יכולים להיות מותאמים לקצב מסוים, כך שהמתאמן שומר על קצב יציב ומגביר או מאט את הקצב לפי המוזיקה.
- מוטיבציה: מוזיקה עם קצב גבוה ומעורר יכולה להגביר את המוטיבציה במהלך האימון, מה שעוזר למתאמנים להמשיך ולהתמיד גם במצבים של עייפות או ירידה באנרגיה. הביטים הדינמיים יכולים ליצור תחושת אנרגיה ותחושת "דרייב" שמקדמת את הביצועים.
- שיפור הביצועים: מחקרים מראים שמוזיקה עם קצב מתאים יכולה לשפר את הביצועים הפיזיים. הביטים יכולים לסנכרן את התנועות עם הקצב, מה שמשפר את היעילות של התרגילים. זה נכון במיוחד באימונים שבהם התנועה הקצבית חשובה, כמו אירובי, זומבה, או יוגה בקצב גבוה.
- תחושת זמן: מוזיקה עם קצב מסוים עוזרת למתאמנים להרגיש את הזמן שעובר, מה שמקל עליהם להמשיך ולהתמיד באימון לאורך זמן. זה גם יכול להוות הסחת דעת חיובית בזמן פעילות גופנית מאומצת, ולעזור למתאמנים לשמור על פוקוס לאורך כל האימון.
- יצירת אווירה: הבחירה במוזיקה עם קצב מסוים יכולה להשפיע על האווירה של האימון. מוזיקה עם ביטים מהירים וממריצים יכולה ליצור תחושת אנרגיה גבוהה, בעוד שמוזיקה עם ביטים איטיים יותר יכולה ליצור אווירה רגועה שמתאימה לאימוני גמישות או יוגה.
אם כך, הביטים במוזיקה הם כלי עוצמתי שמסייעים לשמור על קצב, לשפר את הביצועים, ולהגביר את המוטיבציה באימון, ולכן הם חשובים במיוחד בתחום האימונים.
אישיות המתאמן ושעת האימון
ההשפעה של המוזיקה על האימון תלויה גם באישיות המתאמן. ישנם אנשים שמוזיקה קצבית ומלאת אנרגיה מעניקה להם מוטיבציה אדירה, בעוד שאחרים ימצאו את עצמם מעדיפים מוזיקה שקטה ומרגיעה שמתאימה לתחילת היום או לסיומו, כאשר המטרה היא להיכנס למצב של ריכוז פנימי והתמקדות במטרות אישיות.
עוצמת המוזיקה ומעברים
עוצמת המוזיקה מהווה פרמטר חשוב בהשפעתה על האימון. בעוצמה נכונה, המוזיקה יכולה להגביר את המוטיבציה ולהפחית את תחושת העייפות, אך עוצמה גבוהה מדי עלולה לגרום לעומס ולהפריע לריכוז. בנוסף, המעברים במוזיקה – בין קטעים קצביים לרגועים, בין ז'אנרים שונים – יכולים ליצור עניין ולעורר את המתאמן, מה שמסייע בשמירה על רמת אנרגיה גבוהה במהלך כל האימון.
אימון בקבוצה לעומת אימון יחיד
באימונים קבוצתיים, המוזיקה משחקת תפקיד קריטי. היא מחברת בין המשתתפים, יוצרת אווירה קבוצתית ומדרבנת להתאמץ ולהתמיד. למשל, בשיעורי ספינינג או ריקוד אירובי, המוזיקה היא כמעט כמו מדריך נוסף שמעודד את המתאמנים לשמור על הקצב ולהרגיש חלק מקבוצה. באימון יחיד, לעומת זאת, המוזיקה מותאמת אישית לפי ההעדפות האישיות של המתאמן, ומאפשרת לו להתרכז ולהגיע למטרות האישיות שלו בקצב שלו.
התמדה בפעילות הגופנית
למוזיקה יש תפקיד חשוב בהגברת ההתמדה בפעילות הגופנית. אימון עם מוזיקה מתאימה יכול להפוך למשימה מהנה, לעומת אימון ללא מוזיקה שעלול להרגיש מונוטוני ומשעמם. המוזיקה מעוררת את מערכת העצבים, מגבירה את הפרשת האנדורפינים – ההורמונים שאחראים לתחושת אושר – וכך הופכת את האימון לחוויה חיובית שמגביר את הרצון להתמיד ולהמשיך בשגרה.
אירובי מול כוח
באימונים אירוביים, המוזיקה מסייעת להכתיב את הקצב, לשמור על אנרגיה גבוהה ולהימנע מתחושת עייפות. לעומת זאת, באימוני כוח, המוזיקה עוזרת לשמור על ריכוז ולמנוע הסחות דעת. מתאמנים רבים משתמשים במוזיקה ככלי למניעת עייפות מנטלית ומוטיבציה לדחוף את עצמם עוד קצת יותר בכל סט.
השפעה פסיכולוגית
מוזיקה היא כלי עוצמתי המשפיע באופן משמעותי על החוויה הפסיכולוגית של המתאמן. בעת אימון, המוזיקה פועלת כממריצה ומעוררת תחושת אנרגיה ומוטיבציה, מה שמסייע להתגבר על תחושת עייפות ולהמשיך בביצוע מאמצים פיזיים. הקצב, הביטים והמנגינה יכולים לסייע למתאמן להיכנס למצב רוח חיובי, להתמקד ולהתמיד לאורך זמן באימון. בנוסף, מוזיקה מעוררת שחרור של דופמין – חומר כימי במוח הקשור לתחושת הנאה וסיפוק. כשהמתאמן שומע שיר אהוב, תחושת ההנאה מתגברת, והוא חווה את האימון כחוויה מהנה יותר, מה שתורם להעלאת המוטיבציה ולהתמדה באימון.
בנוסף, המוזיקה משמשת כמסיחת דעת חיובית. במהלך אימון מאומץ, המוזיקה יכולה להפחית את התחושות הפיזיות הלא נעימות כמו כאב או עייפות, ולאפשר למתאמן להתרכז במקצב ובמילים במקום במאמץ.
לבסוף, המוזיקה משפיעה על הקצב הפנימי של המתאמן, מה שעוזר לו לשמור על תנועות קצביות ומדויקות יותר, להיכנס לקצב ולעבוד בתיאום עם הגוף. לכן, מוזיקה היא לא רק תוספת נעימה לאימון, אלא גם מרכיב קריטי בהשגת תוצאות טובות יותר ושיפור התחושה הכללית.
השפעה פיזיולוגית
מוזיקה משפיעה באופן משמעותי על המתאמן לא רק מבחינה פסיכולוגית, אלא גם מבחינה פיזיולוגית. מחקרים מראים כי האזנה למוזיקה במהלך אימון יכולה לשפר את הביצועים הפיזיים, להפחית תחושת מאמץ, ולשפר את ההתאוששות לאחר מאמץ.
אחת ההשפעות הבולטות של המוזיקה היא היכולת שלה לסנכרן את הקצב של המתאמן עם המקצב של המוזיקה. כאשר המתאמן פועל בתיאום עם הקצב, הוא עשוי לשמור על תנועות קצביות ואחידות יותר, מה שמשפר את יעילות האימון ואת ביצועיו. בנוסף, מוזיקה עם קצב מהיר עשויה להעלות את קצב הלב, ובכך להגביר את העוצמה והאפקטיביות של האימון האירובי. לדוגמה, מוזיקה עם קצב מהיר, בעיקר בטווח שבין 120 ל-140 פעימות בדקה (BPM) עשויה לסנכרן את קצב הלב והנשימה עם הקצב שלה, ובכך לשפר את יעילות האימון. האפקט הזה מכונה, לעיתים, "סינכרוניזציה מוטורית", והוא מסייע לשיפור קצב התנועה, הקואורדינציה, והסיבולת האנאירובית.
מוזיקה גם תורמת להפחתת תפיסת הכאב. כשמתאמנים מקשיבים למוזיקה, היא מסיחה את דעתם מתחושת הכאב או העייפות, מה שמאפשר להם להתאמן במשך זמן רב יותר או לבצע אימונים בעצימות גבוהה יותר. בנוסף, המוזיקה עשויה להאיץ את תהליך ההתאוששות על ידי הורדת רמות הורמוני לחץ, כמו קורטיזול, ובכך לשפר את מצב הרוח ואת התחושה הכללית לאחר האימון.
מוסיקה והשפעה על תפיסת המאמץ של המתאמן
מוזיקה מהווה כלי רב-עוצמה המשפיע על תפיסת המאמץ (RPE – Rating of Perceived Exertion) של המתאמן. תפיסת המאמץ מתייחסת לאופן שבו המתאמן מעריך את מידת הקושי שהוא חש בזמן האימון. כשמתאמנים מאזינים למוזיקה, הם עשויים לחוות תחושת מאמץ נמוכה יותר, גם כאשר הם מבצעים אימונים בעצימות גבוהה.
המוזיקה פועלת כמסיחה את הדעת מהתחושות הפיזיות הקשות, כמו כאב או עייפות, מה שמאפשר למתאמן להתרכז במקצב או במילים במקום במאמץ הפיזי. ההשפעה הזו יכולה לגרום למתאמנים להרגיש שהאימון קל יותר ממה שהוא באמת, ולהמשיך להתאמן לאורך זמן רב יותר או בעצימות גבוהה יותר מבלי להרגיש תשישות מוגברת.
בנוסף, מוזיקה המעוררת רגשות חיוביים ומשפרת את מצב הרוח, תורמת להורדת תפיסת המאמץ. כאשר המתאמן מרגיש טוב ומתלהב מהמוזיקה שהוא שומע, הוא עשוי לשים לב פחות לקשיים הפיזיים ולהיות מסוגל לבצע יותר מאמץ מבלי להרגיש שהוא עושה זאת. אם כך, המוזיקה יכולה להיות כלי משמעותי לשיפור האימון על ידי הורדת תפיסת המאמץ, מה שמוביל לביצועים טובים יותר ולהנאה מוגברת מהפעילות הגופנית.
מוסיקה שלא מתאימה לסוג האימון או למתאמן ופרישת המתאמן/ת מהאימונים
כאשר המוזיקה לא מותאמת לסוג האימון, לאישיות המתאמן, או לסביבת האימון, היא עלולה לגרום לתחושת אי-נוחות, חוסר ריכוז, ואפילו לתחושת תסכול. למשל, מתאמן שמעדיף מוזיקה רגועה בזמן אימון כוח עלול לחוש בעומס יתר אם המוזיקה קצבית מדי, ולהפך – מתאמן הזקוק לאנרגיה גבוהה באימון אירובי עלול להרגיש שהמוזיקה איטית מדי, מה שמוביל לירידה במוטיבציה.
תחושת חוסר ההתאמה עלולה להביא לכך שהאימון הופך ממקור הנאה לכלי מלחיץ ומעיק. במצבים כאלו, מתאמנים רבים עשויים למצוא את עצמם מתייאשים ופורשים מהשגרה הגופנית, פשוט משום שהם לא נהנים מהחוויה ולא מצליחים להתחבר אליה. מכאן, החשיבות הרבה של התאמת המוזיקה להעדפות האישיות והצרכים של המתאמן, כדי להבטיח חוויה חיובית שמובילה להתמדה ארוכת טווח.
האם מוזיקה באימוני היט משפרת ביצועים לצד המוטיבציה
מוזיקה יכולה לשפר משמעותית את הביצועים ואת המוטיבציה במהלך אימוני HIIT (High-Intensity Interval Training). . באימונים אינטנסיביים כאלה, המשלבים פרקי זמן קצרים של מאמץ מקסימלי עם פרקי התאוששות קצרים, המוזיקה מספקת גירוי פסיכולוגי ופיזיולוגי שמסייע למתאמנים לעמוד במאמץ ולהתמיד בו.
קצב מהיר ומקצבים אנרגטיים של מוזיקה עשויים להעלות את קצב הלב, לסנכרן את התנועות, ולהגביר את תחושת הדחף לביצוע טוב יותר. המוזיקה גם מסיחה את הדעת מתחושת העייפות, הכאב והמאמץ, ומאפשרת למתאמנים לדחוף את עצמם מעבר לגבולות שהם היו מסוגלים להגיע אליהם ללא המוזיקה. בנוסף, מוזיקה אהובה או מרגשת מעוררת רגשות חיוביים ומשפרת את מצב הרוח, מה שמוביל לעלייה במוטיבציה ומדרבן את המתאמנים להמשיך ולא לוותר. במהלך אימוני HIIT, שבהם הקושי הוא חלק מרכזי מהאימון, המוזיקה משחקת תפקיד חשוב בשמירה על רמת אנרגיה גבוהה וביכולת לעמוד באתגר.
כך, השילוב של מוזיקה באימוני HIIT לא רק משפר את הביצועים, אלא גם הופך את האימון למהנה יותר, מגביר את המוטיבציה ומוביל לתוצאות טובות יותר.
המאפיינים בבחירת מוסיקה בסוגי אימון שונים כמו ספינינג, קיק בוקס, יוגה, מחול אירובי, חדר כושר ועוד
בחירת המוזיקה באימונים שונים היא קריטית להצלחת האימון ולחוויית המשתתפים, מאחר והמוזיקה יכולה להכתיב את הקצב, את האווירה ואת רמת המוטיבציה. להלן מספר דוגמאות:
- באימוני ספינינג, המוזיקה נבחרת לרוב עם קצב מהיר ומקצבים אנרגטיים שמתאימים לסיבובים מהירים של האופניים. השירים נבנים בצורה הדרגתית ומותאמים לשלבי האימון השונים, כמו חימום, רכיבה מהירה, וטיפוס עלייה.
- באימוני קיקבוקס, המוזיקה תהיה בדרך כלל קצבית, עוצמתית ואגרסיבית יותר, מה שמוסיף לאווירת הקרב ומעודד את המתאמנים להוציא אנרגיה ולהכות בעוצמה.
- ביוגה, המוזיקה נבחרת להיות רגועה ומרגיעה, עם מקצבים איטיים, הרמוניות עדינות, ולעיתים קרובות כוללת צלילים טבעיים. המטרה היא לעזור למתרגלים להתרכז, להירגע ולהיכנס למצב מדיטטיבי.
- במחול אירובי, המוזיקה נבחרת בדרך כלל בהתאם לסגנון הריקוד והכוללת מקצבים דינמיים ומהנים שמניעים את המשתתפים לנוע בהתאמה לקצב.
- בחדר כושר, המוזיקה נבחרת בהתאם לאווירת המקום ולסוג האימון – מאימון כוח עם מוזיקה עוצמתית שמעודדת הרמת משקלים כבדים, ועד לאימון אירובי עם מוזיקה מקפיצה שמשפרת את קצב הלב והסיבולת.
כך שחשוב שהמוזיקה תיבחר בקפידה כדי להתאים את סוג האימון לאנרגיה ולמטרות של המתאמנים, ולשפר את החוויה הכוללת שלהם.
בחירת סוג המוסיקה, עוצמתה ומספר הביטים בה לפי גילאי המתאמנים ויכולתם הגופנית
בחירת המוזיקה באימונים היא מרכיב חשוב שמצריך התאמה לגילאי המתאמנים וליכולתם הגופנית. מוזיקה מתאימה יכולה לשפר את הביצועים, להגביר את המוטיבציה וליצור חוויה מהנה ומעצימה יותר.
בקרב מתאמנים צעירים, נבחרת בדרך כלל מוזיקה קצבית, עם מקצב מהיר (120-140 ביטים לדקה) ועוצמה גבוהה. מוזיקה כזו תומכת באימונים אינטנסיביים כמו HIIT, קיקבוקס, וספינינג, ומעניקה למתאמנים תחושת אנרגיה ודחף לפעולה.
עבור מתאמנים מבוגרים יותר או כאלו עם יכולת גופנית מוגבלת, יש צורך בהתאמה של המוזיקה. כאן המוזיקה תהיה בדרך כלל בקצב מתון יותר (80-110 ביטים לדקה), עם עוצמה נמוכה יותר, שתסייע לשמירה על קצב אחיד ותמנע עומס יתר. סוגי אימונים כמו יוגה, פילאטיס, או אימונים המותאמים לאוכלוסייה מבוגרת, נהנים ממוזיקה מרגיעה עם קצב איטי שמאפשרת להתמקד בנשימה ובתנועות מבוקרות.
המוזיקה הנבחרת לא רק משפיעה על הקצב והאנרגיה של האימון, אלא גם על תחושת הביטחון והנוחות של המתאמנים, ולכן חשוב להתאים את המוזיקה לגיל וליכולת הגופנית כדי להבטיח חוויית אימון מיטבית ומותאמת אישית.
עוצמת המוסיקה מבחינת דציבלים בסוגי אימון שונים כך שלא תפגע בשמיעה של המתאמנים לאורך זמן או תפגע בהנאה
עוצמת המוזיקה באימונים היא פרמטר חשוב שיש לקחת בחשבון כדי להבטיח שהאימון יהיה מהנה ובטוח, מבלי לפגוע בשמיעה של המתאמנים. עוצמת המוזיקה נמדדת בדציבלים (DB), וחשוב לאזן בין עוצמה מספקת להגברת המוטיבציה והאנרגיה לבין שמירה על בריאות השמיעה.
באימונים כמו ספינינג, קיקבוקס, או אימוני HIIT, המוזיקה נוטה להיות בעוצמה גבוהה כדי לתמוך בקצב המהיר ובאנרגיה של האימון. עם זאת, חשוב לשמור את עוצמת המוזיקה מתחת ל-85 דציבלים, שכן חשיפה ממושכת לעוצמה גבוהה יותר עלולה לגרום לנזקי שמיעה לאורך זמן.
באימונים רגועים יותר, כמו יוגה או פילאטיס, העוצמה תהיה נמוכה יותר, בדרך כלל סביב 60-70 דציבלים. עוצמה כזו מספקת אווירה מרגיעה ומסייעת למתאמנים להתמקד בנשימה ובתנועות, מבלי להפריע או להכביד על האוזניים.
עקרונות למדריך הכושר לבחירת המוסיקה המתאימה לסוג האימון או השיעור
- התאמת הקצב לסוג האימון: מוזיקה עם מקצב מהיר (120-140 ביטים לדקה) מתאימה לאימונים אינטנסיביים כמו ספינינג, HIIT או קיקבוקס, בעוד שמוזיקה בקצב איטי (60-90 ביטים לדקה) עדיפה לאימוני יוגה, פילאטיס או מדיטציה.
- בחירת הז'אנר המתאים: יש להתחשב בהעדפות המשתתפים ובסוג האימון. למשל, מוזיקה אלקטרונית או פופ עשויה להתאים לאימוני אירובי או כוח, בעוד מוזיקה אקוסטית או קלאסית יכולה לתמוך באימונים רגועים יותר.
- עוצמת המוזיקה: חשוב לשמור על עוצמת מוזיקה מתאימה, לא רועשת מדי כדי למנוע פגיעה בשמיעה, אך חזקה מספיק כדי להמריץ. עוצמה של 70-85 דציבלים היא אידיאלית לרוב האימונים.
- בניית דינמיקה מוזיקלית: התחילו עם מוזיקה בקצב איטי במהלך החימום, העלו את הקצב בשיא האימון, והורידו את העוצמה והקצב בשלב הקירור. דינמיקה זו עוזרת לשמור על התקדמות טבעית באימון.
- התאמה לקהל היעד: יש להתאים את המוזיקה לגיל ולמגדר המשתתפים, תוך התחשבות במגבלות פיזיות או תרבותיות. למשל, מוזיקה מוכרת ואהובה יכולה לשפר את חוויית האימון אצל קהל מבוגר.
בחירה נכונה של מוזיקה תורמת לאימון מהנה ואפקטיבי יותר, תוך שמירה על בריאות המתאמנים והנאתם.
ההבדל בין סולמות לאקורדים במוסיקה ואיך זה משפיע על המוטיבציה של המתאמנים ששומעים את המוסיקה
סולמות ואקורדים הם שני מרכיבים מרכזיים במוסיקה, וכל אחד מהם משפיע על חוויית האימון בדרכים שונות.
סולמות: סולם הוא סדרה של תווים הנכתבים לפי חוקים מסוימים, ובדרך כלל הם מנוגנים בסדר עוקב (למשל, סולם דו מז'ור כולל את התווים: דו, רה, מי, פה, סול, לה, סי, ודואג למעבר בין התווים). כל סולם יוצר תחושה שונה בהתאם למהלך התווים שלו, והתנועה בין התווים יכולה להשפיע על מצב הרוח של השומע. מוסיקה עם סולמות שמחים ומעוררי מוטיבציה (כגון סולמות מז'וריים) יכולה להניע את המתאמן ולעודד ביצועים גבוהים יותר. לעומת זאת, סולמות מינוריים, שהם לעיתים קרובות יותר נוגים, עשויים ליצור תחושת רוגע שיכולה להתאים לאימונים כמו יוגה או פילאטיס.
אקורדים: אקורד הוא קבוצת תווים שמנוגנים יחד ויוצרים הרמוניה. האקורדים יכולים להוסיף למוסיקה עומק ותחושת שלמות, והם משפיעים על איך השומע מרגיש את המוסיקה. אקורדים שמחים ומלאים חיים (כגון אקורדים מז'וריים) יכולים לשפר את מצב הרוח של המתאמן ולתמוך במוטיבציה, במיוחד באימונים אינטנסיביים. אקורדים עם תכנים פחות שמחים (כגון אקורדים מינוריים) יכולים לספק תחושת תמיכה רגשית ולעזור בשמירה על ריכוז בזמן אימון פחות מאתגר.
אם כך, סולמות ואקורדים שונים יכולים להשפיע על מצב הרוח של המתאמנים ולשפר את האפקטיביות של האימון על ידי שינוי האנרגיה והריכוז. התאמה נכונה בין הסוגים של סולמות ואקורדים לבין סוג האימון יכולה לעזור למקסם את התוצאות ולהגביר את ההנאה מהמוסיקה במהלך האימון.
הכותבים:
ד"ר איתי זיו (PhD), עוסק בתחום הפעילות גופנית, ספורט וחדרי כושר כ- 40 שנה. מרצה בתחום אורח חיים בריא, ספורט, בריאות ועוד לקהל רחב ומקצועי.
מנהל קורסי הכשרה מתקדמים במרכז האקדמי לוינסקי – וינגייט. הוציא לאור את האנציקלופדיה "עוצמות חדשות, כושר במעגלי החיים, אתהספר : "במשקל הנכון, פעילות גופנית ותזונה מאוזנת השילוב המנצח", ילדים בריאים כדרך חיים"
והספר: "מה אוכלים"?.
מאור גבאי. (M.Ed), דוקטורנט למדעי הספורט והחינוך הגופני. מרצה במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי ובקורסים והכשרות למאמני כושר. מאמן כושר בכיר, מנהל חדרי כושר, יועץ מקצועי, מתכנן ומקים מתחמי כושר.
איתי גולדפרב (MSc), פיזיולוג, מרצה-חוקר במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי בבאר שבע, ומורה לחינוך גופני ברשת בתי הספר דרכא.
בעל תואר שני בבריאות הציבור ובמדעי האימון הגופני. תואר ראשון במדעי התזונה.