מסתבר שישנה השפעה חיובית רבה על איכות העבודה, הנוחות / התפוקה בעבודה ועוד. מדובר בסוגי אימונים כגון: יוגה, פילאטיס ועוד. המעניין הוא שפעילויות אלו מסייעות לתפוקה הכוללת וזאת למרות שהתוצאה של הפעילות הגופנית אינה התחושה נעימה עקב הפעילות (האופיינית לאחר אימוני כוח או אירובי בנפח ועצימות גבוהים), אלא מדובר בפעילויות גופניות שהפרשת האנדורפינים בהן קטנה יחסית. אם כך היתרונות  הרבים עקב ביצוע הפעילות הגופנית הנם אחרים.
כאבי גב תחתון, טונוס (מתח) מוגבר בשרירי הטרפז (העליון בעיקר), השלכות על היציבה, אי נוחות, הרעה בהופעה האסתטית הכוללת ועוד מהווים רק רשימה חלקית של השפעות שליליות על גף האדם אצל העוסקים בעבודה משרדית על בסיס קבוע. מסתבר שהן הדרג הבכיר בעבודה משרדית והן הדרג הזוטר סובלים מבעיות שונות. לעיתים אף הדרג הבכיר סובל יותר בשל שעות עבודה מרובות, מתח ולחץ רבים ועוד. לחץ זה גורם לשינויים רבים ובהחלט אינו מוסיף לבריאות. כאן המקום לציין שהתמודדות גופנית ונפשית עם לחץ שונה מאדם לאדם. אצל האחד אינה תגרום לבעיות בריאותיות ונפשיות ואילו אצל האחר מדובר במתכון בטוח לטיפול רפואי ואף לעיתים פסיכולוגי. אותה עובדים במקרים רבים אינם שומרים על אורח חיים בריא, מעשנים, שותים אלכוהול על בסיס קבוע, לא ממש שומרים על תזונה נכונה וכמובן – במקרים רבים מספר שעות השינה אינן מספיקות. כל זאת גורם לפגיעה ברקמות הגוף השונות, עלייה במשקל ובאחוזי השומן, הרעה של ההופעה האסתטית, חוסר סבלנות ומתח מהותיים, בעיות חברתיות ומשפחתיות שונות ועוד.
התמדה בהרגלים שליליים שונים גורמים להרעה של המצב הגופני. הדבר משמעותי במיוחד כשמדובר בישיבה לא נכונה מול מחשב, שימוש רב בטלפון נייד או נייח תוך הטיית הראש הצידה (העלאת עומס רב על עמוד השדרה הצווארי) ועוד. עקב כך לאחר שנים של עבודה באופן זה מופיעות בעיות בריאותיות שונות. הדבר משמעותי במיוחד כשהאדם העובד עבודה משרדית לא מבצע פעילות גופנית כלל. אזי הוא צפוי לסבול מבעיות שונות הקשורות למערכות שלד-שריר, אך לא רק גם של המערכת הקרדיווסקולרית וזאת בשל ההזנחה רבת השנים. נוסיף ונאמר שנסיגה ביכולת האירובית חלה כבר לאחר ארבעה (!) ימים ללא גירוי מתאים של המערכת האירובית. כשמדובר במערכת האנאירובית מדובר בהפסקות ממושכות יותר. כמו כן חשוב לציין שככל שמדובר בגיל מבוגר יותר הירידה ביכולות הגופניות גבוהה יותר ומשפיעה לרעה בכל מישורי החיים.
בשנים האחרונות נעשו מחקרים רבים של השפעת הפעילות הגופנית על אוכלוסיות העובדות בעבודה משרדית ואורח חייה סדנטרי (יושבני). מסתבר שישנה השפעה חיובית רבה על איכות העבודה, הנוחות / התפוקה בעבודה ועוד. מדובר בסוגי אימונים כגון: יוגה, פילאטיס ועוד. המעניין הוא שפעילויות אלו מסייעות לתפוקה הכוללת וזאת למרות שהתוצאה של הפעילות הגופנית אינה התחושה נעימה עקב הפעילות (האופיינית לאחר אימוני כוח או אירובי בנפח ועצימות גבוהים), אלא מדובר בפעילויות גופניות שהפרשת האנדורפינים בהן קטנה יחסית. אם כך היתרונות  הרבים עקב ביצוע הפעילות הגופנית הנם אחרים.
אחד המחקרים בעניין נערך במרכז לחקר היוגה בהודו (Swami Vivekananda Yoga Research Foundation [a Yoga University], Bangalore, India. ) ובדק ההשפעה של אימון יוגה על כאבים במערכת שריר-שלד ועל התנועתיות של אנשים שעובדים עם מחשב.
במחקר השתתפו 291 אנשים המשתמשים במחשב שעות רבות ביום. הם דיווחו על מידת אי הנוחות שהם חשים במערכת שלד-שריר, מהירות ההקלדה שלהם, ונבדקו על חוזק האחיזה ועל גמישות שרירי הגב התחתון ושרירי פושטי הירך (*Hamstrings).
האנשים חולקו לשתי קבוצות: 146 – שויכו לקבוצת יוגה, 145 – היוו קבוצת ביקורת. חברי קבוצת היוגה תרגלו יוגה שעה ביום, 5 ימים בשבוע במשך חודשיים. קבוצת הביקורת בילתה זמן דומה בפעילויות הרגילות שלהם. בתום חודשיים חברי קבוצת היוגה הראו ירידה משמעותית בתדירות, עוצמה ומידת אי הנוחות שחשו במערכת השלד-שריר. בנוסף הם חוו עליה בחוזק האחיזה, עליה במהירות ההדפסה של יד ימין ועליה בגמישות הגב התחתון ו-  Hamstrings. קבוצת הביקורת הראו עליה באי הנוחות במערכת השלד-שריר, ירידה במהירות ההקלדה של יד שמאל. לפי הממצאים ניתן להסיק כי תרגול יוגה הוא תוספת חיוני לאנשים שמקלידים במחשב על בסיס יומיומי.

לסיכום, אימון גופני המתבצע על בסיס קבוע תורם לשיפור יכולות גופניות בכלל ובד בבד על היכולת של האוכלוסייה המבצעת עבודה משרדית על בסיס קבוע. אם כך מומלץ לסגל אורח חיים בריא הכולל מן הסתם אימון גופני מסוגים שונים. אזי ניתן להמליץ ללא ספק, על ביצוע יוגה על בסיס קבוע ( למותר לציין שבמחקר המצוין לא צוין סוג היוגה הנבחר).
*Hamstrings – קבוצה של שלושה שרירים אחוריים המשתרעים בחלקה האחורי של הירך. שרירים אלה פועלים כמניעים ראשים של כפיפת הברך וכמסייעים בפשיטה של מפרק הירך.במעגלי החיים חשוב לאמן את  ה- Hamstrings ולחזקם לשם הגברת הייצוב של מפרק הברך ולשם הקניית איזון שרירי בינו לבין  השרירי הנגדי לו – ה- Quadriceps. במידה ושריר זה יהיה חלש יחסית ל- Quadriceps, מפרק הברך עלול להיפגע – במיוחד בתנועות מהירות ועצימות או במנחי גוף היוצרים עומסים גבוהים על מפרק הברך. כמו כן חשוב לשמור על אורך מספק של קבוצת שרירים חשובה זו ולבצע תרגילים מתאימים.