השנים האחרונות מאופיינות בפיתוח קריירה (שעות עבודה רבות), גידול משפחה, שעות פנאי (מעטות באופן יחסי) ועוד. במסגרת כל זאת לא פשוט כלל ועיקר למצוא זמן וממון רב באופן יחסי על מנת לשמור על אורח חיים בריא ובד בבד ליישם תהליכי Anti-Aging. הדבר מצריך תעסוקה תמידית ואף – יום יומית. ברם, ככל שהאדם יקפיד על הכללים יושגו תוצאות טובות יותר! חשוב להתחיל התהליך בשלבים מוקדמים ככל שניתן במעגלי החיים – כך יושגו תוצאות טובות יותר. לכן, אימוץ אורח חיים בריא בכללותו המתחיל בגיל 50, יניב תוצאות פחות טובות מבחינת השפעה על הגיל הפיזיולוגי לעומת אימוץ אורח חיים בריא שמתחיל בגיל 20! 
הקפדה יתרה על אורח חיים בריא (לרבות: תזונה נכונה, פעילות גופנית בהיקף ובסוג עצימות ותדירות מתאימים), שינה, הימנעות מצריכת אלכוהול ועישון, לחץ נפשי ועוד, ביצוע בדיקות מעקב (רפואיות ושל רפואה מונעת) מקיפות (לפחות אחת בשנה), שימוש בקרמים מיוחדים לצד ניתוחים פלסטיים מסוימים ושימוש בהורמונים (כחלק מטיפולים המקובלים ברפואה מונעת), מהווים רק רשימה חלקית של תעשייה אדירה המגלגלת מדי שנה בעולם מיליארדי דולרים!
אגב, שחקני קולנוע ומוסיקה מפורסמים עוברים תהליכים אלה על בסיס קבוע, לרבות מדונה, ג'יין פונדה, רוברט רדפורד, סילבסטר סטלון ועוד. מדובר בתעשייה הנמצאת בשנים האחרונות בצמיחה גדולה והנה חלק מהמגמות הכוללות בתחום ושמו שיפור "איכות חיים". בשנים האחרונות (וכמובן בעתיד), מושם דגש על, לא רק, איכות חיי אדם, אלא בעיקר – שיפור איכות חיי האדם.

נציין ונאמר שעצוב לראות אנשים מבוגרים, בני 50, 60, 70, 80 ויותר, שהנם במצב גופני רעוע, סובלים ממחלות שונות, ויטאליות ירודה ועוד.
מרכזי אנטי אייג'ינג בעולם (לרבות בישראל) נותנים מענה מקיף ומקצועי (לרבות מדעי) שחולש על התחומים הרבים שתעשייה זו כוללת. חלק מהמרכזים מתהדרים בשם "Anti-Aging", אך בפועל עוסקים רק בבדיקות רפואיות, הזרקות בוטוקס, ניתוחים פלסטיים שונים, או לחילופין ניתן למצוא אף מרכזים בהם מאמצים שיטות מסוימות לירידה במשקל והצרת היקפים (לדברי 'מומחים') כגון: דיאטת מיצים, דיאטה לניקוי רעלים, דיאטה נטולת גלוטן ו/או פחמימות ועוד. חשוב רק לציין שבניית תפריט תזונתי הנו סיפור מורכב של ממש ואימוץ תפריט תזונתי לא מושכל הכולל צריכה של רכיבי מזון לא איכותיים כלל, הנם מתכון די ודאי להתפתחות מחלות שונות, השמנה, הרעה של האסתטיקה הגופנית, בעיות שיניים, הזדקנות מואצת ועוד.

חשוב לדעת שהמושג Anti-Aging אינו אומר שעוצרים את תהליך ההזדקנות (התמיד קיים), אלא מאטים אותו וייתכן שאף באופן משמעותי. נציין ונאמר שבראייה רחבה, אימוץ מסגרת נוקשה של Anti-Aging אמתי מצריכה הערכות, התייחסות והשקעה של זמן וכסף רבים במיוחד. הדבר דומה מבחינת ההשקעה לצורת חייו של ספורטאי הישגי שעליו להתנהל בצורה מאוד קפדנית ומדויקת על מנת להשיג תוצאות מצוינות. לשם כך, קריירה בת שנים רבות (15-30 שנים, תלוי בסוג הספורט עליו מושם דגש).
על כל האמור לעיל, אגב, ניתן לומר, שככל שמדובר בספורטאי הישגי ברמה גבוהה יותר (לדוגמא, כאלה המתחרים באליפויות עולם שונות או באולימפיאדה), לגנטיקה יש משקל רב יותר מאשר ספורטאים חובבנים (הדבר נכון גם לגבי פיתוח גוף תחרותי – ככל שמדובר במפתחי גוף מקצוענים לגנטיקה משקל של כ- 80% מסיכויי ההצלחה בתחרות לעומת הרמה החובבנית אזי מדובר על משקל של 30% לגנטיקה).

הקושי באימוץ אורח חיים המתאים ל- Anti-Aging
השנים האחרונות מאופיינות בפיתוח קריירה (שעות עבודה רבות), גידול משפחה, שעות פנאי (מעטות באופן יחסי) ועוד. במסגרת כל זאת לא פשוט כלל ועיקר למצוא זמן וממון רב באופן יחסי על מנת לשמור על אורח חיים בריא ובד בבד ליישם תהליכי Anti-Aging. הדבר מצריך תעסוקה תמידית ואף – יום יומית. ברם, ככל שהאדם יקפיד על הכללים יושגו תוצאות טובות יותר! חשוב להתחיל התהליך בשלבים מוקדמים ככל שניתן במעגלי החיים – כך יושגו תוצאות טובות יותר. לכן, אימוץ אורח חיים בריא בכללותו המתחיל בגיל 50, יניב תוצאות פחות טובות מבחינת השפעה על הגיל הפיזיולוגי לעומת אימוץ אורח חיים בריא שמתחיל בגיל 20!
להלן רשימה חלקית של משתנים הקשורים לתהליךf Anti-Agingובהחלט משפיעים על האטת תהליכי ההזדקנות, אסתטיקה טובה יותר ועוד:
1. תפריט תזונתי – הקפדה על תפריט תזונתי מפורט ומקצועי ובהלימה למטרות אימון, אסתטיקה כללית, מצב בריאותי, גיל, אורח חיים, זמינות סוגי מזון שונים, אזור גיאוגרפי בו גרים ועוד. בהקשר לכך, נציין שבמסגרת החיים הלחוצים והעמוסים בארצות מערביות מתקדמות, מתקשים חלק ניכר מהאנשים לאכול 5-7 ארוחות קטנות – מה שמומלץ במיוחד על ידי אנשי מקצוע בתחום, תורם לתהליך הירידה במשקל, חילוף חומרים ועוד.
נקודה נוספת הנה שימוש, במקרים מסוימים, בתוספי תזונה החסרים, לעיתים, בתפריט התזונתי והכרחיים במיוחד כשמדובר גם באנשים שהנם בעלי גורמי סיכון להיארעות מחלות שונות כמו אוסטיאופורוזיס, או לחילופין, ספורטאים חובבנים או מקצועיים המעוניינים למקסם יכולותיהם – או אז שכיח לעשות שימוש בתוספים כגון: חומצות אמינו, קריאטין, אבקות חלבון למיניהן ועוד.
2. פעילות גופנית – אותה יש לבצע בהיקפים ובתדירות לא מעטים במהלך השבוע, במיוחד כאשר מדובר באנשים שאינם ספורטאים או עוסקים בתחום כמקצוע. לדוגמא, פעילות אירובית מומלצת לפחות כ- 150 דק' ואף – 250 דק' בשבוע. אימוני כוח וגמישות, גם הם מצריכים מספר שעות במהלך השבוע וכל זאת כמובן באמצעות איש מקצוע רציני שבונה את תכנית האימונים האישית המתאימה.
3. הימנעות מלחץ נפשי וטיפול בו במידת הצורך – לחץ נפשי הוכח זה מכבר שגורם להאצת תהליכי הזדקנות, היארעות מחלות וכו'. חשוב מאוד לטפל בכך במידת הצורך במיוחד כאשר מדובר באנשים עסוקים הנמצאים לרוב תחת מתח נפשי יומיומי. זאת, אגב, ניתן לעשות, באמצעות ביצוע פעילות גופנית על בסיס קבוע, פגישות ארעיות, או קבועות במידת הצורך, עם אנשי מקצוע מתאימים ועוד.
4. הימנעות משתיית אלכוהול ועישון סיגרים וסיגריות חשוב במיוחד ומשפיע כמובן על עיכוב תהליכי הזדקנות. נציין ונאמר שעישון וצריכת אלכוהול קשורים ישירות גם לכמויות. לדוגמא, עישון 5 סיגריות ביום לא ממש דומה בהשפעה השלילית הגופנית לעומת עישון של קופסה שלמה מדי יום וכנ"ל לגבי סיגרים ואלכוהול.
5. שינה – חשוב שתהיה בהיקף של 6-7 שעות ביממה ואיכותית ככל שניתן. היגיינת שינה חשובה גם היא. מדובר במושג חדש יחסית המתייחס למידת איכות השינה. שינה עם טלוויזיה פתוחה ברקע, לאחר ארוחת לילה כבדה, או לחילופין, לאחר אימון אירובי או אנאירובי עצים, שינה לאחר חצות על בסיס קבוע ועוד – יגרמו להרעה באיכות השינה ולכך השפעות רבות מאוד על תפקוד האדם בכלל ועל תהליכי ההזדקנות בפרט.
6. ניתוחים פלסטיים, שאיבות שומן וטיפולים קוסמטיים – שאיבות שומן במקרים בהם יש צורך רפואי בריאותי הן סיפור שונה ממקרים אחרים בהם הדבר נעשה בפן האסתטי ולא ממש תורם לשיפור מצב בריאותי. כמו כן, גם טיפולי הבוטוקס הנפוצים, מתיחות עוד, שימוש בקרמים ש'מבטיחים' החלקה של העור, העלמות צלוליט, מראה צעיר יותר, העלמות צלקות ומה לא. לחלק ניכר מטיפולים אלה כלל אין ביסוס מדעי וכמובן מרביתם מצריכים טיפול תמידי במהלך כל מעגלי החיים. ברם נציין שמדובר בהוצאה כספית כבדה ביותר.
7. בדיקות רפואיות ורפואה מונעת על בסיס קבוע – במקרה זה נבדקים לפחות אחת לשנה בבדיקות השגרתיות הנפוצות בקופות החולים, אך אלה שמעוניינים באמת לבצע התערבות בתהליכי ההזדקנות ולפעול בהתאם לתוצאות עליהם לבקש ולהעביר (בתשלום כמובן), בדיקות נוספות כמו: בדיקות גנטיות, בדיקת הורמונים, ויטמינים, מערכת שלד-שריר, בדיקה קרדיו-פלמונרית (בדיקת VO2Max), סח"ח, בדיקת RMR (הוצאה קלורית במנוחה) ועוד. כל אלה אינן ניתנות על ידי קופות החולים וכרוכות בעלויות לא מעטות.
8. ניתוח ומעקב רפואי רציני כולל על ידי רופא ספורט (בדרך כלל) המומחה בתחום Anti-Aging – בישראל  הדבר אינו כה מפותח כמו בארצות הברית – שם ישנם מומחים לתחום (כמו ד"ר ממט אוז או פרופסור מייקל רויזין). חשוב מאוד שאיש מקצוע רציני יעבור על הבדיקות ויסיק מסקנות בהתאם. רק כך ניתן לבנות תכנית מקיפה, פרטנית ומקצועית.
9. בישול בריא ומושכל – מצריך הערכות מתאימה. על מנת לבשל בריא באמת ולעשות שימוש ברכיבי מזון איכותיים יש צורך בידע מתאים ורלבנטי. ידע חסר בתחום זה עשוי להביא למקרים בהם מזון בריאותי, איכותי, כמו: קטניות, קינואה, ירקות, פירות, דגים, עוף – אינו מוכן ומוגש באופן טעים ואטרקטיבי דיו – מה שמשפיע כמובן על היכולת להתמיד באורח חיים שנבחר לזמן ממושך/לכל החיים.
10. תוספת של הורמונים מסוגים שונים – שכיח בטיפולי Anti-Aging, בהתאם לבדיקות ושכיח שממליצים לאדם לעשות שימוש בהורמונים התורמים במיוחד לאיכות החיים (כמו טסטוסטרון לדוגמא).

לסיכום, Anti-Aging הנו תחום מורכב, מיוחד ומעניין כאחד ובמידה ומעוניינים להבין את המשמעויות של עיכוב תהליכי הזדקנות יש תחומים רבים שיש להעמיק בהם.
ברם, לאלה שמחליטים לאמץ מסגרת זו ובאמצעות כך לשפר איכות חייהם מדובר בהתעסקות לא פשוטה כלל ועיקר, מחד והשקעה כספית לא מבוטלת כלל, מאידך. בנוסף, כפי שצוין לעיל, יש צורך במספיק זמן במהלך היום יום במשך כל החיים על מנת להשיג תוצאות מצוינות.